علت ریزش ابروها و راههای درمان آن
آیا میدانستید شرایط مختلفی منجر به از دست رفتن موقت یا دائمی ابروها میشود؟ به نظر شما علت ریزش ابروها چیست و چه روشهایی برای درمان آن وجود دارد؟ همه ما میدانیم که ابروها و مژهها نقش بسیار مهمی در زیبایی چهره و صورت دارند. اگر ابروها زیبایی خود را از دست دهند، کل ظاهر فرد تغییر میکند. به همین دلیل باید از بروز چنین مشکلی جلوگیری نمود.
علتهای مختلفی میتوانند در ریزش ابرو نقش داشته باشند، از جمله؛ عدم تعادل هورمونی، رژیم غذایی، بعضی از بیماری های پوستی و موارد دیگر، که پزشکان تلاش میکنند با بررسی این علل، بهترین روش درمان را برای جلوگیری از ریزش ابرو پیدا کنند. البته برخی از بیماریها و داروها نیز میتوانند دلیل ریزش ابروها باشند. بیماریهایی همچون سرطان و داورهای شیمی درمانی. ریزش ابرو که نام علمی آن هیپوتریکوز یا همان ماداروز ابرو است، موجب کم پشتی و نازک شدن ابرو به صورت لکهای میشود.
هرچند به طور معمول ریزش ابرو خیلی جدی نیست، اما اگر به موقع علت ریزش ابروها تشخیص داده نشود، باید برای رفع این مشکل از روشهای دیگری استفاده کرد. اما گاهی اوقات هم با تغییر سبک زندگی میتوان از ریزش ابرو جلوگیری کرد. به این منظور، تا حد امکان پروتئین بدون چربی، میوه و سبزی زیادی استفاد کنید. همچنین استفاده از روشهای کاهش استرس مثل ماساژ و مدیتیشن که بهترین گزینه برای رهایی از استرس و افزایش گردش خون هستند، کمک زیادی به پیشگیری از ریزش ابرو میکنند.
فیبروز مشهد و میکروبلیدینگ
الهام اعتمادی 09157005011
مهمترین دلایل ریزش ابروها
به نظر شما چه دلایل مهمی میتواند علت ریزش ابروها باشد؟ آیا این دلایل را میتوان از طریق روشهای مختلف درمان کرد؟ در حالت کلی ریزش ابروها دلایل مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به کمبودهای تغذیهای، آسیبهای جسمانی یا استرس عاطفی و غیره اشاره کرد. همچنین عوامل دیگری نیز میتوانند دخیل باشند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود؛
یکی از عواملی که باعث ریزش ابرو میشود، فرآیند طبیعی پیری است. با پیر شدن بدن برخی فولیکولهای مو، تولید مو را متوقف میکنند و ساقه مو نسبت به قبل ریزتر شده و موجب سفیدی و ریزش مو میشود.
دومین علت ریزش ابروها میتواند عدم تعادل هورمونی به خصوص هورمون تیروئیدی باشد. در هر دو حالت کم کاری و پرکاری تیروئید، ما با عدم تعادل هورمونی و ریزش موی ابرو مواجه هستیم که با تشخیص پزشک برای متعادل کردن سطح تیروئید میتوان دارو استفاده کرد.
بیماری خود ایمنی یکی دیگر از دلایل ریزش ابروست. به طوری که ممکن است سیستم ایمنی به اشتباه به سلولهای سالمی که به رشد مو کمک میکنند، حمله کنند. این اتفاق موجب نازک شدن مو، ریزش سکهای ابرو یا حتی ریزش کامل ابرو میشود.
برخی بیماریهای پوستی نیز میتوانند علت ریزش ابروها باشند که باعث خارش و پوسته پوسته شدن میشوند. بیماریهای پوستی رایجی که باعث خارش پوست یا ریزش ابرو میشوند، عبارتند از؛ درماتیت آتوپیک (اگزما)، پسوریازیس که به عنوان یک بیماری خود ایمنی، باعث تکثیر سریع سلولهای مرده پوست میشود، درماتیت سبورئیک که به عنوان یک بیماری دائمی، در اثر یک قارچ یا تولید بیش از حد چربی پوست ایجاد میشود و در آخر بیماری درماتیت تماسی که در اثر تماس با یک آلرژن یا یک محرک سمی ایجاد میشود.
البته باید اشاره کرد که دلایل ریزش ابروها، تنها به موارد بالا محدود نمیشود. بلکه عوامل دیگری نیز همچون برداشتن بیش از حد ابرو، بارداری و زایمان، استرس و اضطراب، بیماریهای ژنتیکی، آسیب های فیزیکی شامل زخمهای ناشی از تصادفات، قرارگیری در معرض تابش و تشعشع، سوختگیهای شیمیایی و غیره نیز وجود دارند که باعث ریزش ابرو میشوند.
فرایند تشخیص علت ریزش ابروها
تشخیص دقیق علت ریزش ابرو بسیار مهم است، چراکه به فرآیند درمان کمک میکند. برخی عوامل پاسخ خوبی به درمان میدهند، ولی برخی دیگر بسیار پیچیده هستند و احتیاج به کاشت مو یا درمانهای غیر جراحی دارند. البته برخی از علتهای ریزش ابرو نیز غیرقابل درمان هستند.
برای تشخیص علت ریزش ابروها، مراجه به متخصص پوست بهترین گزینه است. پزشک متخصص ابتدا علائم بروز این مشکل، مدت زمان بروز علائم، رژیم غذایی و حتی هرگونه سابقه بیماری خانوادگی را مورد بررسی قرار داده و سپس بهترین راهکار را برای درمان این مشکل به بیمار ارائه میکند. معمولاً برای تشخیص علت ریزش ابرو از ابزاری به نام درموسکوپ استفاده میشود که یک ابزار پزشکی غیر تهاجمی است.
این دستگاه موی ابرو و پوست را بزرگنمایی میکند، سپس مهمترین دلیل بروز چنین مشکلی را تشخیص میدهد. اگر بیمار در شرایط خاصی مانند آلوپسی آره آتا باشد، ممکن است پزشک از ابزار دیگری همچون بریگام ابرو برای ارزیابی ریزش ابرو استفاده کند. در نهایت نیز ممکن است نیاز به انجام یک آزمایش برای تشخیص دقیق مشکل ریزش ابروها باشد.
در صورت عدم کفایت آزمایش کششی برای تشخیص قطعی علت ریزش ابرو، ممکن است لازم باشد بیمار آزمایش خون انجام دهد که معمولاً برای بررسی سطح هورمون تیروئید T3 و T4 است . این آزمایش هرگونه عدم تعادل که موجب ریزش ابروها میشود را تشخیص داده و بهترین راهکار درمانی را به پزشک پیشنهاد مینماید.
انواع روشهای درمان ریزش ابرو
با مشخص شدن علت ریزش ابروها، پزشک میتواند راهکارهای مناسبی را برای درمان این مشکل پیشنهاد کند. برخی راهکارها مثل استفاده از داروی موضعی و بدون نسخه ماینوکسیدیل است که مصرف این دارو بعد از چند ماه میتوانند رویش موها را به حالت عادی بازگرداند. همچنین طب سوزنی ممکن است برای تسکین آلوپسی آره آتا مفید باشد. با این درمان احتمالاً با کاهش حملات به پیازچه فولیکول مو و تحریک گردش خون مواجه خواهید شد.
همچنین آنترالین که معمولاً برای درمان پسوریازیس مورد استفاده قرار میگیرد، یک ضد التهاب و مشتق طبیعی آنتراکینون است که معمولاً برای افرادی که ریزش ابرو ناشی از یک فرآیند التهابی دارند، تجویز میشود. علاوه بر آن، مکملهای غذایی با داشتن آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۶ برای ریزش مو در زنان و ریزش ابرو نوجوانان مؤثر هستند. برای موارد ناشی از اختلالهای هورمونی نیز، داروهایی مانند هورمون محرک تیروئید، استروژن یا تستوسترون توسط متخصص غدد و جراح زیبایی تجویز میشود، که میتوانند به جلوگیری از ریزش ابروها کمک کنند.
افرادی که با افزایش سن، مشکل ریزش ابرو پیدا میکنند، بهتر است از چند روش خانگی استفاده کنند. مثلاً میتوان از روغن کرچک که یک درمان خانگی طولانی مدت برای رشد مو است، استفاده کرد. همچنین میتوان از ترکیب روغن نارگیل با پوست لیمو، آلوئهورا، پیاز، دانه شنبلیله و لبنیات هم استفاده کرد. تمامی این روشها در نهایت از ریزش ابروها جلوگیری خواهند نمود.
فیبروز مشهد و میکروبلیدینگ
الهام اعتمادی 09157005011
آدرس : مشهد ؛ حاشیه ملک آباد سر بزرگمهر ؛ جنب باشگاه آفرید
سالن تخصصی ابرو پردیسان
تنها سالن مخصوص فیبروز ابرو و میکروبلیدینگ و هاشور ابرو و خدمات آرایش دایم خط چشم و لب در مشهد
فیبروز شیراز و میکروبلیدینگ
09 بزودی
آدرس :
مرکز
فیبروز تهران و میکروبلیدینگ
09 بزودی
آدرس :
سالن
فیبروز کرمان و میکروبلیدینگ
09 بزودی
آدرس :
سالن
فیبروز اهواز و میکروبلیدینگ
09 بزودی
آدرس :
سالن